Terug naar Overzicht

Wordt Tesla-concurrent de nieuwe eigenaar van VDL Nedcar?

De interesse van de Amerikaanse elektrische autofabrikant Rivian in VDL Nedcar neemt zeer concrete vormen aan. Begin december bezoekt een hoge delegatie van VDL Nedcar de Rivian-fabriek in Normal, Illinois.

KLIK HIER voor de betere werkgevers van Limburg

Dat hebben meerdere interne bronnen bevestigd aan dagblad De Limburger. Normal is de thuisbasis van Rivian. Hier worden de eerste elektrische pick-uptrucks (R1T) en bestelbusjes gebouwd. Volgend jaar moet er een vijf- en zevenzits SUV (R1S) aan het portfolio worden toegevoegd.

De naam Rivian zingt al langer nadrukkelijk rond in de fabriek. VDL Nedcar en Rivian hebben radiostilte met elkaar afgesproken en onthouden zich tot dusver van commentaar. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag heeft recent wél bevestigd in gesprek te zijn met Rivian over een productielocatie in ons land.

Overname VDL Nedcar
Rivian heeft de autofabriek van de Eindhovense VDL Groep niet alleen op het oog als productiesite van auto’s voor de Europese markt. De 38-jarige topman Robert J. Scaringe zou mogelijk zelfs geïnteresseerd zijn in een volledige overname van de autofabriek van VDL. De woordvoerder van VDL wilde onlangs niet ingaan op speculatie. Wel zei hij: „Als het om de toekomst van VDL Nedcar en het behoud van werkgelegenheid gaat, dan sluiten wij geen enkel scenario uit.” 

Vacature zoeken

Populaire vacatures