Terug naar Overzicht

Hoppenbrouwers Techniek

Groeien door dichtbij te blijven

Onze ambitie is groot: de beste en duurzaamste technisch dienstverlener van Nederland zijn. Daarom willen we doorgroeien naar zo’n 25 vestigingen. Met in 2019 elf vestigingen, 1.225 medewerkers, zo’n ruim vijfduizend klanten en een omzet van ruim 182 miljoen euro zijn we hard op weg. Reflectie en bewuste keuzes liggen aan de basis van onze stabiele en solide groei. Met vestigingen in nu voornamelijk nog het zuiden van het land, spreiden we onze landelijke vleugels de komende jaren uit.

Ambities waarmaken

Groeien door dichtbij te blijven, dat slaat de spijker op de kop. Groei volgt (bijna) als vanzelf als je medewerkers op één zet én je jezelf altijd wilt verbeteren. Door de ontwikkeling van medewerkers als leidraad te nemen, groeien onze bedrijfsambities mee. Onze groeimotor draaide in 2019 dan ook op volle toeren. Want het leuke is, zodra je een ambitie hardop uitspreekt, komen er zaken op je pad. Zo groeide onze werktuigbouwkundige discipline in 2019 door drie andere bedrijven te integreren in onze organisatie.

Keep it simple

Als bedrijf groeien we voortdurend mee met onze eigen groei. Daarom besteden we bewust tijd aan reflectie. Ingezette lijnen stippelen we verder uit; welke kant gaat het op als we dit doortrekken? Werkt het model nog en/of wat betekent dit dan voor het model? Keep it simple is ons richtsnoer. Het grote weer klein maken en het complexe weer eenvoudig. Daarom bestaat bijvoorbeeld onze juridische structuur slechts uit één B.V. We hebben wél financieel inzicht – gedetailleerd en tot laag in de organisatie – maar geen financiële muren. Na een overname wordt een bedrijf zo snel mogelijk geïntegreerd in onze structuur. Overigens is het hard werken om die eenvoud erin te houden. Want bij groei, sluipt de complexiteit erin. Daar zijn we met elkaar alert op. Ons concept met duidelijke waarden (werkplezier, vakmanschap, ondernemendheid, verbondenheid, autonomie) heeft zich immers al bewezen. Daar houden we aan vast en sturen we op aan.

Collectieve denkkracht

Bij het vinden van oplossingen voor welk vraagstuk dan ook, is collectieve denkkracht een troef van Hoppenbrouwers. Ik doel op ons topteam van 125 leidinggevenden die enerzijds ambassadeur zijn van Hoppenbrouwers Techniek maar anderzijds in hun eigen ‘winkel’ (vestiging, afdeling, cluster, regio) met hun teams naar oplossingen zoeken. De groeipijn ontstaat daar waar nieuwe medewerkers nog onvoldoende vertrouwd zijn met de Hoppenbrouwersformule. Daarom gaan we vanaf 2020 nog meer aandacht besteden aan het expliciet maken van ons gedachtegoed. Dit jaarverslag is daar een voorbeeld van.

Crisisbestendig

In 2019 hebben we de crisisbestendigheid van ons bedrijf op de kaart gezet. We hebben uitgesproken niet afhankelijk te willen worden van één markt of één type klant. De diversiteit aan disciplines, markten, business en mensen maakt ons tot een solide bedrijf dat betrouwbaar is in woord en in daad, naar medewerkers, klanten, samenwerkingspartners, leveranciers en even goed naar de banken en Belastingdienst.

Vooruitstrevend conservatief

We zijn vooruitstrevend conservatief. Want een groei van 19% in omzet (van 153 miljoen euro in 2018 naar 182 miljoen euro in 2019) mag je best vooruitstrevend noemen. Tegelijkertijd zijn we conservatief. Ik doel op bijvoorbeeld onze keuze voor eigen panden en onze investeringen in een eigen wagenpark. We geloven dat dit goed is voor de stabiliteit van onze organisatie en dus de crisisbestendigheid van Hoppenbrouwers Techniek. Inspiratie en energie door beweging en reflectie Zelf haalde ik in 2019 veel inspiratie en energie uit de organisatie. Ik ben op mijn best als zaken in beweging zijn én ik zelf ook in beweging ben, met het uitdenken van nieuwe plannen of het aanscherpen van bestaande doelstellingen. Ook in letterlijke zin was ik in 2019 in beweging. Ik bracht heel wat uren op de fiets door. Daar ontstaan voor mij de beste inzichten. Ik ben ervan overtuigd dat  regelmatig afstand nemen van dat wat je het meest bezighoudt, ruimte geeft in het hoofd. Zo is er ruimte voor zelfreflectie; en zelfreflectie is het begin van alles wijsheid! Het meest geniet ik echter als anderen de ruimte pakken om zich te ontwikkelen en om te groeien. Als ik zie dat dat lukt, dan geeft dat voldoening. Dat is groeien door dichtbij te blijven, dicht bij jezelf, dicht bij onze waarden, maar ook dicht bij onze medewerkers, klanten en partners. We groeien samen, maken ambities waar en creëren onze eigen successen. Hoe mooi is het om richting te geven aan zo’n bedrijf. Zolang de beweging en de energie er zijn, ga ik daar graag mee door!

Vacatures

Hardware Engineer Industriële Automatisering - Si...

Heb jij zin om de IA-projecten van Hoppenbrouwers samen met je collega’s tot een su...

Geplaatst op 12-01-2022 09:08

Open Sollicitatie bij Hoppenbrouwers Techniek in S...

Bij Hoppenbrouwers sta jij als medewerker op nummer 1. Wij zien onze medewerkers als ...

Geplaatst op 04-01-2022 14:21

Leidinggevend eerste monteur elektrotechniek - Sit...

Of je nu iedere dag op dezelfde locatie zit of niet: jouw dag is altijd anders. Waar ...

Geplaatst op 04-01-2022 14:21

Werkvoorbereider Beveiliging - Sittard - Hoppenbro...

Heb jij zin om de beveiligingsprojecten van Hoppenbrouwers samen met je collega’s t...

Geplaatst op 04-01-2022 14:18

Leerling-monteur / Hulpmonteur Industriële Automa...

Of je nu kiest voor installatiewerkzaamheden bij het cluster Water & Infra of Industr...

Geplaatst op 03-01-2022 12:25

Monteur elektrotechniek - Sittard - Hoppenbrouwers...

Voor een monteur elektrotechniek als jij staan de technische werkgevers waarschijnlij...

Geplaatst op 03-01-2022 12:25

Eerste Monteur Elektrotechniek - Sittard - Hoppenb...

Elektrotechnische installaties in alle soorten en maten monteren, jouw collega’s de...

Geplaatst op 24-11-2021 10:20

Projectleider Panelenbouw - Sittard - Hoppenbrouwe...

In deze rol ga je een team verder uitbouwen dat naast jijzelf bestaat uit werkvoorber...

Geplaatst op 18-11-2021 10:17

Projectleider Elektrotechniek - Sittard - Hoppenbr...

Als projectleider elektrotechniek draag je niet alleen de verantwoordelijkheid voor j...

Geplaatst op 11-11-2021 12:44

Monteur Panelenbouw - Sittard - Hoppenbrouwers Tec...

Heb jij zin om de elektrotechnische projecten van Hoppenbrouwers samen met je collega...

Geplaatst op 05-11-2021 09:15

Laatste nieuws

Hatulek Group gaat verder onder naam Hoppenbrouwers Techniek Sittard

Technisch dienstverlener Hatulek Group in Sittard gaat vanaf 7 september verder onder de naam Hoppen...

Geplaatst op 25-08-2020 11:36

DIT MOET JE ZIEN: Wij zijn Hoppenbrouwers - Waar Techniek Leeft

Wij zijn Hoppenbrouwers Techniek. Iets meer dan 100 jaar geleden begon ons bedrijf als éénmanszaak...

Geplaatst op 28-01-2021 13:13

ZIEN: Hoppenbrouwers Techniek Deurne - Open bedrijven route 2021

Op 28 februari 2021 openden wij onze virtuele deuren op de vestiging in Deurne. De Open bedrijven ro...

Geplaatst op 05-03-2021 09:06

Vacature zoeken

Populaire vacatures